Verrijkingsavond

En we zijn BACK!
Hallo allemaal! Toekomst010 heeft een spannend nieuw project op de planning staan: de “verrijkingsavond“. Dit is een symposium-avond die volledig is georganiseerd door studenten, en voor studenten. We hebben gastsprekers uitgenodigd die zelf een hoofdvraag hebben samengesteld, en deze zullen proberen te beantwoorden. Dit zijn studenten die zelf een onderwerp hebben uitgekozen, en of iets hierover studeren of zichzelf in dit onderwerp hebben verdiept.
Het evenement vindt plaats op 25 februari 2023, tussen 18:00 en 20:00 uur. Er is ruimte voor ongeveer 20 gasten, en we hebben in totaal 4 gastsprekers en 3 hoofdvragen. Tijdens het evenement zijn er lekkernijen en drankjes aanwezig voor de studenten.
Het doel van de verrijkingsavond is om studenten te laten nadenken over verschillende onderwerpen, en deze op een interactieve manier te bespreken met elkaar. We geloven dat het belangrijk is om studenten uit verschillende disciplines samen te brengen, zodat ze van elkaar kunnen leren en nieuwe inzichten kunnen krijgen.
Een van de hoofdvragen die besproken zal worden, is: “Psychedelics als toekomstig medicijn tegen depressies en mentale aandoeningen?” Dit wordt gepresenteerd door Joep Brocker, een tweedejaars student Technische Bestuurskunde aan de TU Delft, en Stefan Kraljevic, een eerstejaars student farmacie aan de Universiteit van Utrecht. Psychedelica zijn nog steeds een vrij onbekend gebied binnen de geneeskunde, maar er zijn steeds meer wetenschappelijke studies die laten zien dat psychedelica potentieel kunnen hebben als behandeling van mentale aandoeningen.
Een andere hoofdvraag gaat over neuroplasticiteit: “Hoe kan het begrijpen van neuroplasticiteit helpen bij het memoriseren?” Dit wordt gepresenteerd door Zaid Towfiq, een eerstejaars student aan het Erasmus University College. Ons geheugen is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven, maar het is niet altijd even gemakkelijk om informatie te onthouden. Door beter te begrijpen hoe onze hersenen werken, kunnen we mogelijk ons geheugen verbeteren. We geloven dat de hersenen van mensen veel meer kunnen dan we denken, en het begrijpen van neuroplasticiteit kan daarbij helpen.
Tot slot is er nog een hoofdvraag over nucleaire fusie en DAC (direct air capture): “Hoe kunnen nucleaire fusie en DAC bijdragen aan het oplossen van het klimaatprobleem?” Dit wordt gepresenteerd door Halid Kara, een master student Physics & Astronomy aan de UvA. Het onderwerp van de derde gastspreker – nucleaire fusie en DAC – biedt een spannend perspectief op het oplossen van het klimaatprobleem. Kernfusie als een potentieel alternatief voor fossiele brandstoffen en DAC (Direct Air Capture) als een manier om koolstofdioxide uit de lucht te halen, hebben beide veelbelovende implicaties voor de toekomst van onze planeet. Het onderzoeken van deze mogelijkheden kan ons helpen om ons begrip van energieproductie en klimaatverandering te vergroten en kan zelfs leiden tot innovatieve oplossingen voor de problemen waarmee we geconfronteerd worden.
We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij over de “verrijkingsavond”. Het belooft een inspirerende en boeiende avond te worden, vol met fascinerende gesprekken en nieuwe inzichten. Meld je snel aan via de aanmeldformulier, er zijn slechts 20 plekken beschikbaar! Aanmelden kan vanaf aanstaande dinsdag! Wij hopen je daar te zien.